Ohlédnutí za prvním pololetím

Na konci prvního školního pololetí naše stránky procházely dlouhodobější „renovací“. Že by se ale u nás v Hronu nic nedělo, tak to se říct nedá ani trochu. Po velkém koncertu pěveckého sboru „Sborečku“ Jiráskova gymnázia jehož byl Hron pořadatelem, se uskutečnilo ještě několik akcí.

    Tou první byl dvojkoncert Hronu a sboru Smetana z Hradce Králové. Na začátku června, tedy přesněji hned druhého, se vydal Hron do Hradce Králové, kde jsme vystoupili v městské koncertní síni. Sbor Smetana nám návštěvu oplatil dne sedmnáctého června a zazpívali jsme si program v husitském kostele. Sešlo se velké množství posluchačů a celý koncert byl velkou oslavou sborového zpěvu.

    Na Den hudby 23. června sbor vystoupil v zahradě městské knihovny a krátkým programem složeným hlavně z lidových písní a jejich úprav tento den úspěšně oslavil.

    Poslední akcí, která se uskutečnila o prázdninách bylo naše pravidelné posezení ve Starém městě. I letos se na nás Věrka řádně přichystala a posezení jsme zahájili ve venkovním posezení. Povídání, zpívání i konzumaci všeho dobrého občerstvení nám tvrdě přerušilo počasí. Díky sledování meteoradaru jsme stihli včas vše nachystané přesunout pod střechu a vlastně do pěti minut, co jsme zábavu znova „rozjeli“ v úkrytu, začalo vydatně pršet. Zpěv, pochoutky ani soutěž o ceny nám déšť rozhodně nepokazil a zábav pokračovala dlouho do pozdního večera.

    Druhá část našeho roku, ta podzimně-zimní začala první zkouškou již v úterý 29.srpna.